Kjønnerød Gaard

Veien Ut har sin base på Kjønnerød gård, dette er en gård som har drevet med rusbehandling i lang tid før Veien Ut ble stiftet. Tidligere ble det drevet av Fylkeskommunen og det var et hjem for alkoholikere. Naboer og andre bekjente av gården har fortalt at det var et levende sted, med hyggelig ansatte og beboere, hvor dyrene var en stor del av opplevelsen. Det var ender som holdt til i andedammen, det var griser og hester, og barna som kom på besøk hadde mange hyggelige opplevelser her.  

Veien Ut flyttet inn på Kjønnerød i september 2015, da var det et nedslitt sted, som ikke hadde fått så mye stell og omsorg. Vi har startet i det små, med å gjøre det hyggelig innendørs, så beboerne våres skal trives. Vi har et stykke igjen til målet, men små skritt fremover får oss stadig nærmere målet.  

Vi er inspirert av historiene som er blitt fortalt om stedet, og vi er i full gang med å realisere disse drømmene.  

Deltagerne som bor her skal stelle gården som om den er deres egen, de får da nødvendig arbeidstrening  og er med på å skape noe som er større enn dem selv.  

For å styrke fellesskapsfølelsen er det viktig å gjennomføre noen prosjekter sammen. Deltagerne jobber mye med sine indre prosesser, og dette er avgjørende for å få det bedre. I tillegg til dette er det viktig å bry seg om noe annet enn seg selv, og kunne gi omsorg til noen, og kunne være viktig for noen.  

Og noen det kan være en høne, ei and, en gris, bier eller blomster.